ארגון הפיקוח על העבודה (ממונים על הבטיחות) תשנ"ו 1996, קבע בתקנותיו, שכל ארגון או מפעל אשר מעסיק 50 עובדים ומעלה מחויב בהעסקת ממונה בטיחות.
ממונה בטיחות הוא למעשה יועץ להנהלת הארגון, המפעל או החברה בכל תחומי הבטיחות והגיהות, אשר אחראי על הפעלת מערך בטיחות, ניהול וזיהוי גורמי סיכון ופיקוח ובקרה על מערך הבטיחות.
תקנות ארגון הפיקוח על העבודה, תשנ"ו 1996 (ממונים על הבטיחות) מכתיבות את תפקידיו של ממונה הבטיחות על פי החוק הישראלי. סיוע לאנשי צוות הניהול והתכנון בנושאי בטיחות, ייעוץ למעסיק לגבי חוקים, תקנים ותקנות הנוגעים לבטיחות, גיהות, בריאות תעסוקתית של עובדי המפעל והנדסת אנוש, וקידום תודעתי של הנושאים שבאחריותו, כל אלה הם תחומי אחריותו של ממונה הבטיחות.
על ממונה בטיחות לבצע 19 סעיפים המפורטים בתקנות ארגון הפיקוח על העבודה (ממונים על הבטיחות) התשנ"ו 1996 סעיף 10. על ממונה הבטיחות לוודא שמתקיימים התנאים הבאים או לבצע דברים נוספים כגון:
ממונה הבטיחות: היקף שעות ליווי, כיצד קובעים?
בהתאם לדרישות הסיכון בעבודה, על פי טבלת חישוב נקודות של מנהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית, ייקבע היקף שעות הליווי. מתוקף אחריותו של ממונה בטיחות הוא אחראי גם על איתור מפגעי בטיחות במקום העבודה ועדכון המעסיק אודותיהם, בדיקת התקני בטיחות וגיהות במקום העבודה, ודרישת קיומם של חומרים, ציוד, מבנים ועוד, בהתאם לתהליכי עבודה.